Welsh Corgi Pembroke

De Welsh Corgi Pembroke

Deze Corgi is afkomstig uit de streek Pembrokeshire in Wales. Corgi’s zijn gefokt voor het drijven van vee. Dat doen ze door luid blaffend de koeien in de hakken te bijten: het zogenaamde “heelen”. De lage bouw van deze kortbenige herdershond komt goed van pas bij het ontwijken van achteruit trappende koeien. De Pembroke is een favoriet van het Britse koninklijk huis.

Een stoere herdershond die stevig op zijn korte benen staat. Van nature een kortstaart of met een lange staart (sinds het coupeer verbod van kracht is).
Gelukkig bestaat het gen voor korte staarten nog steeds. Op dit moment worden er regelmatig nog natuurlijke kortstaarten geboren.

De vacht is middelmatig lang en recht met een dikke ondervacht. De Pembroke komt voor in de kleuren: effen lichtbruin, sabel, rood, rood met zwart of in een van deze kleuren met witte aftekeningen op borst, benen of hals. Wat wit aan de kop of voorsnuit mag.

De schofthoogte vanĀ de Welsh Corgi PembrokeĀ ligt tussen de 25 cm en 30 cm. Het gewicht varieert van 10 kg tot 12 kg.

Het karakter

Pittig, energiek, actief, waaks, zeer zelfverzekerd, intelligent, leert snel, moedig, gehard met veel uithoudingsvermogen, soms dominant. De Pembroke kan goed bij kinderen mits hij met respect behandeld wordt. Hij is gehecht aan zijn gezin.

Gezondheid

Al onze Welsh Corgi Pembrokes voldoen aan de door de Raad van Beheer gestelde gezondheidseisen. Zo zijn de volwassen honden gecontroleerd op erfelijke oogafwijkingen en hebben zij een HD-onderzoek ondergaan. Tevens hebben zij allemaal een show kwalificatie gehaald.(Zeer Goed of Uitmuntend)